NIEUWS

Jong Onroerend goed Overijssel is in 2017 alweer 10 jaar actief in de provincie Overijssel.

Op deze site vindt u alle informatie over onze vereniging en over onze leden. Mocht u nog vragen hebben neem dan contact op via info@jooinside.nl.

In de nieuwsitems hieronder ziet u de laatste activiteiten die door de JOO zijn georganiseerd.

Nieuwsitems

 • Bezoek Bellevue Alliander

  Alliander

  In november mochten wij een bezoek brengen aan het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem. Dit gebouw, Bellevue, is onlangs geheel gerenoveerd en verduurzaamd. Bij dit project waren enkele JOO-ers betrokken. ZIj hebben ons verteld hoe zij in dit project te werk zijn gegaan. Ook hebben we een rondleiding gehad door het gebouw. Bijzonderheid aan de renovatie is dat zo’n beetje alle vrijgekomen materialen zijn hergebruikt. Dit is ook goed te zien in het gebouw, maar zeker op een fraaie manier verwerkt.

  Meer lezen
 • Lustrumweekend Valencia

  Valencia

  Met bijna 30 JOO-ers reisden wij het laatste weekend van september af naar Valencia om daar ons 2e lustrum te vieren. Het was een grandioos weekend waarin wij de stad van al haar kanten hebben leren kennen. Een Nederlandse gids, woonachtig in Valencia, heeft ons de binnenstad uitgebreid laten zien. Van de Mercato Central tot aan de Plaza de la Virgin: het was allemaal erg mooi om te zien. En dat bij een temepratuur van 27 graden en veel zon. We hebben per fiets het geweldige kilometers lange park verkend, plus de Stad van de Kunsten en Wetenschappen met zeer bijzondere architectuur van de Spaanse architect Santiago Calatrava. Ook een bezoek aan een gave beachclub en barretjes in het centrum mochten uiteraard niet ontbreken. Al met al een onvergetelijk weekend!

  Meer lezen
 • Emsländer Baustoffwerke

  IMG_5904

  21 april 2017 zijn we na het nuttigen van een fijne lunch bij Coen Verver, Euregio steencentrale per bus afgereisd naar de kalkzandsteenfabriek van Emsländer Baustoffwerke in Duitsland. We hebben hier een interessante rondleiding gehad en de nodige uitleg over de productie van kalkzandsteenelementen en toepassing daarvan in bouwwerken. We hebben onze dag verder doorgebracht bij Berentzen. Na een proeverij van verschillende Berentzen-likeurtjes en een heerlijke maaltijd keerden wij huiswaarts.

  Meer lezen
 • Weekend Eindhoven en Den Bosch

  Eindhoven

  Het laatste weekend van september 2016 waren wij met zo’n 30 leden een weekend in Den Bosch en Eindhoven. We zijn gestart in Den Bosch met een lunch en rondleiding door Paleiskwartier. We hebben gezien wat in de afgelopen decennia is ontwikkeld en gerealiseerd in dit woon-werkgebied. In het gebied zijn met name appartementencomplexen en scholen gebouwd. Ook is het Paleis van Justitie hier gebouwd. Na een bossche bol en wat drankjes op het terras zijn we per trein doorgereisd naar Eindhoven. Hier hebben we uiteraard het nachtleven verkend. Op zaterdag brachten we een bezoek aan Strijp-S. Vervolgens hebben we na een sportieve activiteit, een diner en avond stappen, in Eindhoven het licht uitgedaan.

  Meer lezen
 • Bezoek Claasfabriek Harsewinkel (DLD)

  Claas

  22 april 2016 bezocht JOO in het kader van de jaarlijkse JOO-buitendag de Claasfabriek in Harsewinkel (Duitsland). Het was indrukwekkend om te zien hoe hier enorme landbouwmachines tot in het kleinste detail worden gemaakt en de fabriek uitrollen. Na een bedrijfspresentatie en een rondleiding door deze imposant grote fabriek hebben we geluncht en van het voorjaarszonnetje kunnen genieten op het terras. We sloten deze dag af met een bierproeverij en diner in Albergen.

  Meer lezen